Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Ei vuokrankorotuksiaEi vuokrankorotuksia -lisäpalvelu

Kaikkien vuokraamieni kohteiden vuokrankorotukset määräytyvät vuokralaiselle edulliseen elinkustannusindeksiin perustuen. Vuotuinen indeksiin perustuva vuokrankorotus on vuodesta riippuen prosentin, parin luokkaa. Mikäli kuitenkin vuokralainen haluaa ennustettavuutta vuokrausmenoihinsa, tarjolla on myös Ei vuokrankorotuksia -lisäpalvelu, jolla vuokra lukitaan lähtötasolle koko asumisajaksi. Lisäpalvelu maksaa ainoastaan +19 €/kk ja on hankittavissa ainoastaan vuokrasopimusta solmittaessa. Lisäpalvelun voi kuitenkin päättää milloin haluaa, jonka jälkeen vuokrankorotukset noudattavat elinkustannusindeksiä.

Esimerkkilaskelma lisäpalvelusta seuraavassa, joka osoittaa, että esimerkiksi oletetulla 2,0% keskiarvoisella vuotuisella indeksikorotuksella lisäpalvelu tulee kannattavaksi jo toisen vuokrankorotuksen jälkeen:

Normaalit vuokrankorotukset:

Vuokran kehitys (lähtötaso 650 €/kk):

  1. vuokrankorotuksen jälkeen 663 €/kk
  2. vuokrankorotuksen jälkeen 676 €/kk
  3. vuokrankorotuksen jälkeen 690 €/kk
  4. vuokrankorotuksen jälkeen 703 €/kk
  5. vuokrankorotuksen jälkeen 717 €/kk

Ei vuokrankorotuksia -lisäpalvelu +19 €/kk:

Vuokran kehitys (lähtötaso 650 €/kk + 19 €/kk = 669€/kk):

  1. vuokrankorotuksen jälkeen 669 €/kk
  2. vuokrankorotuksen jälkeen 669 €/kk
  3. vuokrankorotuksen jälkeen 669 €/kk
  4. vuokrankorotuksen jälkeen 669 €/kk
  5. vuokrankorotuksen jälkeen 669 €/kk

Ei vuokrankorotuksia -lisäpalvelun esimerkkilaskelmassa on käytetty esimerkkivuokrana 650€/kk lähtövuokratasoa ja elinkustannusindeksin keskiarvona oletettua 2,0% vuotuista korotusta. Todellinen indeksikorotus voi olla suurempi tai pienempi, mikä voi muuttaa laskelman edullisemmaksi tai kannattamattomammaksi lisäpalvelun osalta. Lisäpalvelu kumoaa vain elinkustannusindeksiin perustuvan automaattisen korottamisen, eikä kata esimerkiksi mahdollista erillistä tasokorotusta.

Ei vuokrankorotuksia -lisäpalvelun saat halutessasi käyttöösi vuokrasopimuksen sopimisen yhteydessä.